Vad händer nu?

Preliminärt antagningsbesked och justeringsperiod!

Nu är den preliminära antagningen klar och du kan logga in på ansökningswebben Indra för att se ditt preliminära antagningsbesked. Du använder samma inloggningsuppgifter som när du gjorde ditt val till gymnasiet.

Observera att det preliminära antagningsbeskedet är preliminärt och att det kan ändras till den slutliga antagningen.

Om det i ditt preliminära antagningsbesked står "Preliminärt antagen" på ett av dina val innebär det att du är preliminärt antagen till programmet just nu. Till slutantagningen prövas alla elevers ansökan igen och då kan resultatet bli annat.

Vad är det då som kan ändras till slutantagningen?

• Det preliminära antagningsbeskedet baseras på betygen från höstterminen. Slutantagningen i juni baseras på slutbetygen - under våren kan fler elever bli behöriga och vara med och konkurrera om platserna på programmet i slutantagningen.

• Elever kan höja sitt meritvärde i slutbetyget, vilket kan innebära att de kommer före dig i slutantagningen.

• Under justeringsperioden kan elever lägga till val vilket gör att det kan vara fler (eller färre!) elever som är med och konkurrerar om platserna i slutantagningen.

Justeringsperiod

Under perioden 9 april – 3 juni är Indra öppet igen och du kan justera in din ansökan om du vill men endast med hjälp av din studie- och yrkesvägledare. Är du nöjd med dina val så behöver du inte göra något alls, dina val ligger kvar.

Du som fått besked om att du inte blivit antagen till något val i den preliminära antagningen bör fundera på att lägga till fler val i din ansökan. Är du obehörig till nationella program är det bra att lägga till ett val till något introduktionsprogram, för säkerhets skull.

Om du inte tidigare loggat in i Indra bör du göra det för att kunna se det preliminära antagningsbeskedet. Första gången du loggar in ska du ange en e-postadress. OBS! Ange en e-postadress som du kommer åt och använder.

Planerade systemuppdateringar i ansökningswebben (Indra)

Publicerat 2019-04-09

Till valsidan